طلوع کرمان به نقل از پایگاه استانداری کرمان؛رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تقدیر از اقدامات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، از این اتاق به عنوان یکی از اتاق های علمی و اثرگذار یاد کرد و گفت: این اتاق جایگاه بسیار خوبی در کشور دارد.
محمدرضا پورابراهیمی بر تدوین سند پنج ساله توسعه گردشگری استان کرمان تاکید کرد و افزود: کار خوبی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای توسعه این صنعت در کشور آغاز شده است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیشترین ظرفیت توسعه را به خود اختصاص داده و با کمترین سرمایه گذاری می تواند بیشترین اشتغال و درآمد را ایجاد کند.
پور ابراهیمی اظهار کرد: در هفته آینده نشست مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس را با رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور داریم.
وی بر آمادگی موجود برای تدوین نظام قانون گردشگری کشور اشاره و بیان کرد: در ساختار وزارت امور خارجه، دیپلماسی اقتصادی محقق شد و ارتباط ویژه ای با وزارت امور خارجه و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایجاد شده است.
پورابراهیمی با اشاره به زرد و نارنجی بودن وضعیت گردشگری برخی نقاط استان در سایر کشورها، گفت: به نظر می رسد که داده ها در این زمینه به روز نیست و با اصلاح داده ها، نگاه گردشگری کشورها به کرمان تغییر بزرگی خواهد کرد و در کنار آن باید پیگیری های لازم از طریق وزارت امور خارجه نیز انجام شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: نبود اداره میراث فرهنگی در شهرستان کرمان یکی از مشکلات حوزه گردشگری این استان است زیرا در مراکز استان ها سایه ادارات کل بر ادارات شهرستان سنگینی می کند و این در حالی است که هر کدام وظایف و تکالیف جداگانه ای بر عهده دارند.
وی یادآور شد: پیگیری شده که 10 هزار میلیارد تومان منابع درگردشگری و صنایع دستی و فعالیت های حوزه میراث وارد شود و باید سازمانی برای متولی بودن در این حوزه در اداره کل میراث فرهنگی شکل گیرد.
پور ابراهیمی افزود: تراز ارزی صنعت گردشگری کشور 4 میلیارد دلار منفی است که باید کمک کنیم این تراز مثبت شود.
وی ادامه داد: تراز بازرگانی نیز سه میلیارد دلار منفی است و بر این اساس میزان واردات نسبت به صادرات بیشتر است و استان کرمان با توجه به نقش خود در حوزه صادرات، در راستای رفع این مشکل به صورت جدی اقدام کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بازدید از روند اجرای پروژه انتقال آب از بندرعباس اشاره و بیان کرد: کار بسیار بزرگی برای انتقال آب از هرمزگان انجام شده است و این کار که در ابتدا یک رویا بود، تاکنون 40 درصد پیشرفت داشته و تلاش می کنیم تا دو سال آینده این پروژه به بهره برداری برسد.
وی تاکید کرد: این کار باید 20 سال قبل انجام می شد و اجرای آن 5400 میلیارد تومان اعتبار می خواهد که تاکنون 1 هزار میلیارد تومان در این پروژه سرمایه گذاری شده است.
پور ابراهیمی تصریح کرد: اجرای این طرح اثرات مثبتی در کشاورزی و گردشگری استان کرمان بر جای خواهد گذاشت.